Είναι γενικά γνωστό ότι η μείωση της “κακής χοληστερίνης”, θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη προστασία του οργανισμού σας από καρδιακά επεισόδια. Ακόμα κι αν τα επίπεδα της κακή χοληστερίνης σας (LDL) είναι φυσιολογικά, η μείωση της θα αποφέρει μεγάλο όφελος.

Ειδικά αν τα επίπεδα της LDL έχουν ξεπεράσει τα 130 mg/dl πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί και να την μειώσετε. Σύμφωνα με έγκυρες έρευνες πολλών ετών,  οι πιθανότητες καρδιακών επεισοδίων θα μειωθούν κατά 20-30% για κάθε μείωση της κακής χοληστερίνης κατά 10%.

 

Δείτε 3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την «κακή» χοληστερίνη, όπως το να χάσετε περιττό βάρος αν χρειάζεται, να γίνετε λίγο πιο δραστήριοι και να επιλέγετε υγιεινές τροφές.

Υγιεινά λιπαρά

Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά, που αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL) και μην καταναλώνετε τρανς λιπαρά, αφού αυτά αυξάνουν την «κακή» χοληστερίνη και μειώνουν την «καλή» (HDL). Αντικαταστήστέ τα με ακόρεστα λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στα φυτικά έλαια.

 

 

Τροφές ολικής άλεσης

Ψωμιά, ζυμαρικά, δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι. Οι δε φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερίνης.

Άλλες υγιεινές επιλογές

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αντικαταστήστε τους χυμούς με συντηρητικά ή τα γλυκά με ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μέλι.

Αν με αυτές τις απλές διατροφικές αλλαγές δεν δείτε διαφορά στην «κακή» χοληστερίνης (LDL), συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

 

Content created by zoom-out.gr : Κατασκευή Κερδοφόρων Ιστοσελίδων & Digital Marketing