Τα χειροποίητα σπιτικά κριτσίνια του Baker’s Art είναι σίγουρα από τα πιό επιτυχημένα προιόντα μας. Η ποικιλία μας είναι τεράστια και οι συνδυασμοί μοναδικών υγιεινών υλικών (ενεργός άνθρακας, βιολογική σπιρουλίνα κ.α) τα κάνουν από τις πιό υγεινές επιλογές.
Το όριο στην ποικιλία συνδυασμών είναι η φαντασία σας γιαυτό σας παρουσιάζουμε μία εύκολη σπιτική συνταγή για πολύσπορα κριτσίνια την οποία μπορείτε να την παραλλάξετε και να κάνετε κι εσείς τις δικές σας δημιουργίες.
Υλικά
- 180 γρ. μαργαρίνη (παγωμένη, όχι σε θερμοκρασία δωματίου)
- 240 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. αλεύρι ολικής
- 1 κρόκο αβγού
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 300 γρ. νερό
- 70 γρ. ηλιόσπορο
- 30 γρ. λιναρόσπορο
- 40 γρ. μαραθόσπορο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Χτυπάμε το αλεύρι (και τα δύο) με τη μαργαρίνη (σε κύβους).
- Προσθέτουμε τον κρόκο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλάτι, το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 10 γρ.
- Πλάθουμε τα κριτσίνια μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους σπόρους.
- Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα στο νερό και αμέσως στους σπόρους για να κολλήσουν.
- Τα βάζουμε σε ταψι (ή ταψιά) και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Content created by zoom-out.gr : Κατασκευή κερδοφόρων Ιστοσελίδων και Digital Marketing