Τα χειροποίητα σπιτικά κριτσίνια του Baker’s Art είναι σίγουρα από τα πιό επιτυχημένα προιόντα μας. Η ποικιλία μας είναι τεράστια και οι συνδυασμοί μοναδικών υγιεινών υλικών (ενεργός άνθρακας, βιολογική σπιρουλίνα κ.α) τα κάνουν από τις πιό υγεινές επιλογές.

Το όριο στην ποικιλία συνδυασμών είναι η φαντασία σας γιαυτό σας παρουσιάζουμε μία εύκολη σπιτική συνταγή για πολύσπορα κριτσίνια την οποία μπορείτε να την παραλλάξετε και να κάνετε κι εσείς τις δικές σας δημιουργίες.

Υλικά

  • 180 γρ. μαργαρίνη (παγωμένη, όχι σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. αλεύρι ολικής
  • 1 κρόκο αβγού
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 300 γρ. νερό
  • 70 γρ. ηλιόσπορο
  • 30 γρ. λιναρόσπορο
  • 40 γρ. μαραθόσπορο

 

 

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Χτυπάμε το αλεύρι (και τα δύο) με τη μαργαρίνη (σε κύβους).
  • Προσθέτουμε τον κρόκο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το  αλάτι, το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια  των 10 γρ.
  • Πλάθουμε τα κριτσίνια μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη  και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους σπόρους.
  • Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα στο νερό και αμέσως στους σπόρους για να κολλήσουν.
  • Τα βάζουμε σε ταψι (ή ταψιά) και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Content created by zoom-out.gr : Κατασκευή κερδοφόρων Ιστοσελίδων και Digital Marketing